dinsdag 4 april 2017

Art Specially Mixed Media Event 2017 zaterdag


Het zit er weer op! Een weekend gevuld met gezelligheid, shoppen en vieze workshopvingers. Zoals vorig jaar zijn we weer voor het hotel arrangement gegaan en om het weekend relaxed te beginnen zijn we dit jaar al op vrijdag aangekomen. De voorpret is begonnen met shoppen en eten in Nijkerk. Aan de bar van hotel nog even een drankje gedaan en Yahtzee gespeeld. De hotelkamer was erg mooi en we hadden zelfs een balkon met uitzicht op een prachtige bloesemboom. Maar jullie willen vast meer horen over het event zelf dan het hotel ;)


 

Zaterdag stonden we al vroeg klaar in de hal om zoals de traditie af te tellen en door het lint te gaan. Het feest kan beginnen. Ik had mijn oog al meteen op de workshop van Diny gericht. Helaas zat die meteen vol, dan maar staan wachten op de volgende ronde. Ik vond het wachten zeker waard, het was een leuke workshop en we kregen er ook nog eens een goodiebag bij met daarin: één doosje pan pastel, één stencil, een klein sponsje en een houder met reserve sponsjes. We hebben een tag gemaakt met Pan Pastel. hierbij hebben we verschillende stencils en stempels gebruikt. Ik heb hier voor het eerst met de Misti gewerkt en was meteen overtuigd, maar ik wacht toch liever tot die van Tim Holtz uitkomt. Ik ben blij dat ik aan deze workshop mee kon doen, niet iedereen heeft zoveel geluk gehad aangezien het toch een soort limited edition workshop was. De eerste ronde kon je gewoon gaan zitten en voor de 2e ronde kon je nog gewoon aanschuiven, maar voor de rest van de workshops maakte je alleen kans door de lezing te volgen en hopen ingeloot te worden. Ik weet dat veel mensen hier een negatieve mening over hebben en ik wil hier toch iets over kwijt. Mensen die hier heel negatief over zijn begrijpen denk ik niet wat er allemaal bij komt kijken op zo'n dag. Workshops geven vraagt veel van je energie en van je stem, zeker als je ook nog lezingen geeft tussen door. Probeer je gewoon een
beetje in te leven in een ander, dan kom je al een heel eind. ;) Ik wil nog een hele handige tip van Diny met jullie delen: je vieze sponsjes kun je gewoon in een waszak in je wastrommel stoppen en daarna hup in de droger! Hoef je ze niet meer met de hand uit te wassen.

Vóór de workshop pauze is er nog tijd om één workshop te doen. Ik ben aangeschoven bij een workshop van Art Specially. Hier hebben we een tag gemaakt. Met een palet mes hebben we  2 kleuren verf over de tag gesmeerd. De derde kleurverf hebben we over een stukje bubbeltjes plastic gesmeerd en hiermee een afdruk gemaakt. Het huisje en de tekst zijn gekleurd met krijtjes die je daarna met een waterpenseel nog mooi kan laten uitvloeien. In plaats van de onderdelen vast te lijmen zijn ze vastgeniet. Dit omdat vastnieten een leuke techniek voor art journals.


Pauze tijd betekend voor mij ATC ruil tijd! Ruim een uur heb ik met mijn overvolle ATC map staan ruilen. Veel bekende gezichten gezien en ook nieuwe gezichten. Ik heb ook veel met Duitse mensen geruild, wat ik hier zo leuk aan vind is dat er op de ATC's vaak Duitse teksten op staan. Dat geeft mijn verzameling toch weer een internationale  sfeer. Iedereen bedankt voor het ruilen met mij op de zaterdag!

Ik heb nog een Brusho workshop gedaan, niets dat ik nog niet wist, maar het leek me leuk om iets met deze stempel te doen. Voor deze workshop was geen project bedacht, het ging hier puur om het uitproberen van Brusho.

Bij de Art Specially workshop van Dieke hebben we gewerkt met Dylusion paint. Het mooie van Dylusion vind ik altijd dat de kleuren zo intens zijn. Voor deze workshop heeft iemand zijn credit card opgeofferd door hem in stukken te knippen. De techniek is simpel, maar zo leuk! Met het stukje credit card zet je een streep verf op je kaart, met een andere kleur ernaast. Als de verf nog nat is veeg je de kleuren in elkaar met de de credit card. Dit doe je net zo lang tot je kaart vol is. Met een sjabloon hebben we nog witten stippen op de achtergrond aangebracht waar we later weer schaduw in hebben gebracht met een aquarel potlood. De jurk en de knopen zijn gestempeld op handgeschreven papier en ingekleurd met Derwent potloden. Ik vond het een hele leuke workshop, lekker kliederen en vieze vingers horen er gewoon bij.

Je kon merken dat het vandaag een stuk drukker was dan voorgaande jaren. Het was druk bij de workshops en in de winkel paden. Ik probeerde nog even te shoppen bij Cats on Appletrees maar heb het toch maar over geslagen en ben opzoek gegaan naar een plekje bij een workshop. Ik ben weer aangeschoven bij een workshop van Art Specially. Een hele leuke workshop met embossingpoeder.  Hoewel de techniek niets nieuws is voor mij is deze wel op een manier toegepast waar ik zelf nog nooit op was gekomen. Eerst hebben we met Versamark gestempeld op wit papier met hierover clear embossingpoeder. Daarna hebben we het papier gekleurd met Distress ink, hierbij is het belangrijk dat je de kleuren heel helder aanbrengt (meer dan je normaak zou doen voor een achtergrond). Hierover heen hebben we weer gestempeld met Versamark en clear embossingpoeder. Dan maak je het blaadje helemaal zwart met Distress ink en als je dan met een doekje de inkt van het embosing gedeelte afveegt komen al die mooie kleuren en het wit goed naar voren in het zwart. Één strook is in z'n geheel op de kaart geplakt, de ander hebben we gebruikt om vierkantjes uit te ponsen. Deze techniek ga ik thuis zeker toepassen!


Geen tijd meer om aan te schuiven bij een workshop, dus probeerde ik het nog eens bij de stand van Cats on Appletrees waar nu niemand stond. Ik heb daar op m'n gemak mijn slag kunnen slagen. Dat was het dan de eerste beursdag is voorbij, gelukkig kon ik nog genieten van het avond programma. Meer over het avond programma van het hotelarrangement kun je lezen in mijn volgende blogpost.

5 opmerkingen:

 1. Leuk verslag, Lisette! Bedankt voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om te lezen. Even nagenieten! groet Loes Tak

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond het erg leuk om je uitgebreide verslag te lezen, Lysette. :-)
  Maar er zou iemand kunnen denken dat je 'prolatarisch aan het winkelen' bent geweest als je schrijft dat je je slag geslagen hebt bij Cats on Appetrees toen er niemand bij de stand stond! Hahaha!
  Jij ook nog bedankt voor het ruilen van de mooie ATC's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was echt geluk hebben, het was ook tegen 18:00 toen ik bij Cats on Appletrees stond.

   Verwijderen
 4. Bedankt voor het leuke verslag en de uitleg van de workshops. Deze had ik niet gedaan en nu kan ik er toch ook aan beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen