Google+ Followers

dinsdag 4 april 2017

Art Specially Mixed Media Event 2017 zondag


Dit is het laatste deel van mijn Art Specially 2017 verslag. Voor mijn blog over zaterdag klik hier.
Ben je geïnteresseerd in het avondprogramma van de zaterdag, klik dan hier.


De laatste dag van het event is aangebroken. Met wat geluk heb ik een plekje weten te bemachtigen bij de Derwent workshop van Julia Woning. We kregen een stuk aquarel papier met daarop voor gestempelde ijsvogels. Eerst moesten we het papier goed nat maken met een spons om vervolgens met een kwast het pigment van de Derwent krijtjes te verdelen. Ik heb 4 kleuren gebruikt: geel, licht groen, donker groen en oranje. De donkere vlekken op de achtergrond zijn gestempeld met de spons waar eerst pigment van de krijtjes op is aangebracht. De ijsvogels zijn ingekleurd met Derwent Inktense kleurpotloden en een water brush. Ze heten niet voor niets Inktense, zodra je er met water overheen gaat komen de kleuren echt tot leven. Na afloop van de workshop kregen we ook nog eens het ijsvogel stempeltje cadeau!Voor mijn tweede workshop ben ik doorgeschoten naar de tweede hal om de workhop van Art Chicks Studio te volgen die ik de dag ervoor al had willen doen, ik werd meteen aangetrokken door de neon kleurtjes. We hebben een tag bewerkt met Amsterdam acrylverf: 2 kleuren uitsmeren over de tag met een bankpasje (begin met de lichte kleur. Na het drogen heb ik hem bestempeld met watervaste inkt. De witte spetters zijn gemaakt met verdunde witte Amsterdam acrylverf. De grote vlinders zijn gestempeld op wit papier. Om ze in te kleuren heb ik wat verf op het craftsheet gedaan, er water opgespoten en de vlinder ingekleurd met mijn vinger. Lekker kliederen dus, maar je kan het natuurlijk ook met een kwast doen. De andere vlinders en de tekst zijn gestempeld op bedrukt papier. De vlinders zijn bevestigd met een nietje in het midden, hierdoor kun je de vleugels nog een beetje omhoog vouwen.

Even een kleine workshop tussendoor, ik liep langs de stands toen ik een workshop zag met ZIGmarkers. Meestal is het fouten om stiften met elkaar te mengen, bij deze workshop was het juist de bedoeling. Bijvoorbeeld: voor de neus van de vogel heb ik wat van een rode marker op een sheet gedaan. Vervolgens heb ik wat van het rood opgepakt met een gele stift en ben de snavel gaan inkleuren. Als je gewoon verder kleur krijg je vanzelf weer de gele kleur van de stift. Papier kan ook het verschil maken, deze stempel is afgedrukt op heel glad papier. Als de inkt droog is kun je het ook nog verwijderen door bijvoorbeeld druppels water er op in te laten werken en daarna weg te deppen. Je hebt maar weinig kleuren markers nodig om meerdere kleuren te creëren.


Ik ben ook nog even bij Agitte aangeschoven die dit jaar zowaar workshops zat te geven. Hier kon ik de Winsor & Newton pigment markers uitproberen. Bij deze markers zit een clear en een white blenderpen. Door die witte blender pen kun je gemakkelijk op verschillende kleuren ondergrond werken, zoals in dit geval op kraft. Ook kun je met de witte blender pen de kleuren pastel maken. Je kan met deze markers veel kanten op, ik vond het erg leuk om ze uit te proberen. Ik zou ze zelf niet zo snel aanschaffen omdat ik al zoveel heb om in te kleuren, maar het is wel verleidelijk. Misschien vaker uitproberen...Bij de The Stamping Cottage heb ik nog een workshop gedaan met mini stempeltjes. Het potje is geschilderd met inkt, daarna zijn de bloemetjes en blaadjes erboven gestempeld. De witte lijntjes zijn aangebracht met een gelpen en de schaduw onder de pot is gemaakt met een marker.

Tijd voor een workshop bij Art Specially, Deze is met Bistre (vergelijkbaar met Brusho). Het is de bedoeling dat je willekeurig 2 kleuren aanbrengt met een natte penseel, ik heb rood en geel gebruikt. Voor de volgende stap moet je snel zijn, als het papier nog nat is kun je er alcohol (hoog persentage) in druppelen of aanbrengen met een wattenstaafje. Hierdoor krijg je de kringen in het papier. Daarna heb ik de bloemen gestempeld en de bloemblaadjes lichter gemaakt door de nat te maken en droog te deppen. Ik heb de bloemblaadjes nog wat extra kleur gegeven met
gele Bistre.


 
Bij deze workshop van Art Specially zijn meerdere materialen en technieken gebruikt:
Stap 1: verf aanbrengen met stencils.
Stap 2: de achtergrond kleuren met Distress ink.
Stap 3: in 2 hoeken 1x sprayen met Dylusion spray (bruin)
Stap 4: met een stencil en Vintage Photo Distress ink een patroon aanbrengen.
Stap 5: Stempel afdruk maken van de huizen en daarna een masker erop leggen.
Stap 6: swirls en bloemen stempelen en daarna het masker verwijderen.
Stap 7: met een chloor kwastje en chloor de inkt weghalen op de gewenste plekken.
Stap 8: de randen kleuren met Distress ink en matten met zwart papier.


Nog één laatste workshop bij Art Specially voordat het weekend voorbij is. Hier hebben we de achtergrond van de tag gekleurd met Distress paint. De stempel afdrukjes hebben nog een laagje clear embossingpoeder gekregen om ze te laten glimmen. Als laatste nog op zwart papier plakken en een touwtje erdoor.
Tussendoor heb ik ook nog geshopt (zoals jullie heb ik toch maar Distress Oxide gekocht) en ATC's geruild. Ik heb weer ruimte in mijn map pm nieuwe te maken en ik wil iedereen die er zondag was bedanken voor het ruilen met mij. Ik zeg het was een geslaagd jaar en op naar de voorpret voor volgend jaar!

3 opmerkingen:

 1. Leuk! Ik had toch wat workshopjes moeten doen, maar het was overal best druk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had vantevoren al bedacht dat het te druk zou zijn. Maakt dit keer niet uit. Volgend jaar beter. Ik heb in ieder geval SUPER genoten van de beurs!
  Bedankt voor het delen Lisette. ERg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor je leuke verslag, Lysette! Heel gaaf om op deze manier het event nog eens te beleven. En wat heb je veel kunnen doen en prachtige dingen gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen