dinsdag 4 april 2017

Art Specially Mixed Media Event 2017 Avondprogramma


Jaaaa hier is dan deel 2 van het zaterdag verslag van Art Specially (voor deel 1 klik HIER). Hier wil ik het avondprogramma met jullie delen. Het avondprogramma is speciaal voor de gasten die hebben gekozen voor het hotelarrangement. Ik kan het iedereen aanbevelen het minimaal één keer te doen. Het is gewoon heel gezellig dat je nat het eten nog even met z'n alle kan workshoppen. Voor het eerst vonden de workshops van het avondprogramma plaats in de event hal, voorheen vond dit altijd plaats in een zaal van het hotel. Als ik eerlijk ben vond ik het in het hotel een leukere sfeer hebben, dit kan ook komen door tante Greet die we dit jaar hebben moeten missen... Wat wel weer een plus is aan de eventhal als locatie is dat er wel meer ruimte is voor de workshops (ook makkeljjker voor de rolstoel gebruikers). Overigens vind ik dat er dit jaar in de organisatie meer rekening is gehouden met mensen met een rolstoel, TOP!

Even terug naar de workshops.. Er waren genoeg workshops om uit te kiezen en ik heb niet eens de tijd gehad om alle workshops te bekijken. Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk workshops bij te wonen aangezien ik er overdag minder heb gedaan dan ik normaal gesproken doe.


 

De eerste workshop waar ik aanschoof is die van niemand minder dan Elizabeth Craft Designs. We hebben 2 glitter kaarten gemaakt. Deze workshop laat zien dat je niet alle gebruikte materialen weg hoeft te gooien en dat je zelfs 'afval' kan hergebruiken. Voor de kaart met kant hebben we het kant op een stuk karton met dubbelzijdig plakfolie geplakt. Hier hebben we eerst zwarte glitter over gestrooid en er goed ingewreven. Hierna hebben we het kant verwijderd (dat je dus kan blijven gebruiken) en er een andere kleur glitter op gestrooid. Het is belangrijk om na het afkloppen de glitter er goed in te wrijven. Je zal zien dat de kaart er extra van gaat glimmen. Voor de paarse kaart geldt ongeveer hetzelfde verhaal alleen hebben we nu een sjabloon gebruikt dat je zelf kan maken. Het sjabloon dat we gebruikt hebben is gemaakt van het laagje dat je van je dubbelzijdig plakfolie afhaalt. Dit kun je met een gewenste mal door je stansmachine halen en je kan het sjabloon net als het kant meerdere malen gebruiken. Handige tip toch?


Één workshoptafel opschuiven om te kunnen spelen met de Spectrum Noir Sparkle pens (hier hebben we er ook één van in onze goodiebag gekregen bij aankomst).  Bij dee workshop hebben we 3 technieken bruikt met de sparkle pens. We hebben eerst de balonnen gestempeld met Versamark en witte embossingpoeder en ingekleurd met de pennen. Daaromheen hebben we gespetterd met de sparkle pens. Voor het achtergrondvel hebben we de stempel ingekleurd met de sparkle pennen en daarna afgedrukt.


Nu de workshop waar ik me al dagen op verheugde: Distress Oxide workshop van Hobbycompleet de Duif. Ik had al wel wat gehoord over Distress Oxide, maar wist toch niet goed wat ik kon verwachten. Ik vond het heel leuk om ze uit te proberen en ik weet nu ook het verschil tussen Distress Oxide en Distress ink. Met Distress ink kun je het papier er lekker in ronddraaien zonder problemen. Met Distress Oxide kun je dat beter niet doen, deze hebben een verf effect en wat gebeurd er als je vershillende kleuren verf gaat mengen? Dan krijg je bruine derrie, dat is met Distress Oxide dus ook. Dus als je met je papier wil schuiven door de Distress oxide kan dat wel, maar doe het dan in een rechte lijn en ga er niet mee in het rond draaien (tenzij je bruine derrie wil). Na het drogen heb ik mijn tag nog tegen de overgebleven druppels getikt (blijf ik leuk vinden om te doen). We hebben hier ook nog op gestempeld met Distress Oxide (kleine crea lies stempels) De bloemen zijn ingekleurd met markers en de glitters zijn later toegevoegd met behulp van een lijm pen.


 


De laatste workshop die ik heb gevolgd is die van de Engelse dames.  Hier hebben we gewerkt met Nuance pigment powder, vergelijkbaar met Brusho. We hebben 2 kaarten gemaakt, bij de eerste hebben we een stencil op de kaart gelegd. In de bloemharten en op de randen van de bloemen wat pigment gestrooid. Met een natte sponge dauber de bloemharten aangestipt en bij de bloem bladeren de poeder naar buiten geveegd. Na het verwijderen van het sjabloon nog even nat sprayen waardoor de kleuren meer gaan vloeien.

Bij de tweede kaart hebben we een cirkel sjabloon gelegd. Voor betere hechting hebben we eerst Versamark op de stempel gedaan. Vóór het stempelen hebben we de stempel ingekleurd met een paar kleuren Nuance powder daarna 1x natspuiten en dan afdrukken. Als het droog is kun je de cirkel van het sjabloon over de kaart leggen zodat je met poeder en water de rest van de kaart kan kleuren. Na het drogen nog even wat gespetterd en klaar.

1 opmerking:

  1. Je hebt een mooi verslag gemaakt over al jou leuke workshops bij Art Specially. Leuk dat we mochten mee genieten.

    BeantwoordenVerwijderen