zaterdag 15 april 2017

Distress Oxide


Tijdens Art Specially 2017 heb ik tijdens een workshop voor het eerst gewerkt met Distress Oxide. Dit is mij zo goed bevallen dat ik meteen alle 12 kleuren heb aangeschaft. Ik heb ze deze week voor het eerst thuis gebruikt. Sinds kort verkopen we ook Distress Oxide bij Pipoos, om te laten zien hoe leuk het is heb ik deze kaarten als voorbeeld gemaakt.

In totaal heb ik 4 achtergronden gemaakt met in ieder 3 verschillende kleuren. Met deze 3 achtergronden heb ik deze 8 kaarten weten te maken. Ook heb ik voor al deze kaarten maar één stempelset gebruikt: clear stamp Marianne Design Geniet - Joepie (KJ1701)

Voor de achtergrond heb ik op mijn craftsheet 3 strepen Distress Oxide aangebracht. Deze heb ik nat gespoten en vervolgens mijn papier erdoorheen gehaald. Let hierbij op dat je het papier er in een rechte lijn doorheen haalt. Als je gaat draaien ermee meng je alle kleuren tot een bruine vlek. Na het drogen met de heat tool heb ik van de restanten op mijn craftsheet nog spetters aangebracht net zo
lang totdat ik tevreden was.


Voor deze kaarten heb ik een achtergrond gemaakt met Wilted Violet, Fossilized Amber en Broken China. De ballonnen en cadeau's heb ik hierop gestempeld en uitgeknipt. De confetti is direct gestempeld met de Distress Oxide kleuren.


De achtergrond van deze kaarten is gemaakt met Worn Lipstick, Cracked Pistachio en Spiced Marmalade. De tekst is eerst gestempeld en daarna ruim uitgeknipt. Bij sommige ballonnen het ik 3D tape gebruikt om meer diepte te krijgen.


Voor de basis van deze kaarten heb ik Cracked Pistachio, Fossilized Amber en Broken China gebruikt. Met behulp van mijn Stampin'Up! trimmer heb ik een rechthoek uit het midden gesneden. De randen van het kader zijn 2 cm breed. De teksten zijn gestempeld met Stazon en de gebruikte kleuren Distress Oxide. Het overgebleven rechthoek heb ik gebruikt in de andere kaart. Ik heb een extra kader gemaakt door de cadeau's rond om te stempelen en heb deze ingekleurd met een waterbrush en de gebruikte kleuren Distress Oxide.


Bij deze kaarten dezelfde techniek als hierboven toegepast. Dit keer met de kleuren Fossilized Amber, Fired Brick en Worn Lipstick.


5 opmerkingen:

 1. Prachtige voorbeelden! Groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie kaarten, Lysette. En wat leuk dat je bij Pipoos werkt.
  Groetjes,
  Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toppie, mooie kaarten! Vind de eerste met die "confettie regen" zo gezellig!!
  Fijne paasdagen,
  Colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hele mooie kaarten Liesje
  Fijne Paasdagen / Happy Easter
  Gr Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gave kaarten, Lysette!
  Fijne Paasdagen!

  groetjes, Dieke

  BeantwoordenVerwijderen