Google+ Followers

donderdag 30 maart 2017

Mixed Media Edding Roest Spray


Toen we nieuwe kleuren Edding spray in de winkel kregen zat er één bij met roest effect. Ik dacht meteen: Dit is een spray die ik moet uitproberen! Ik heb besloten een simpel houten fotolijstje te pimpen in mixed media stijl met uiteraard de spray in de hoofdrol.


Eerst heb ik wat stukjes jute vastgeplakt. Daarbovenop heb ik allerlei materialen geplakt: knoopjes, sieraden, papieren bloemen, houten ornamenten, maar je kan hiervoor natuurlijk van alles gebruiken. Kijk gewoon even thuis rond of je nog restjes hebt liggen waar je niets meer mee doet.
Ik heb de lijm eerst goed laten drogen, daarna heb ik met een grove kwast alles wit geverfd. Als laatste heb ik nog grote klodders verf gedept met de kwast om reliëf te creëren op de lege stukken hout. Zorg dat de verf goed gedroogd is voordat je met de spray aan de slag gaat. Je kan de spray ingedrukt houden en zo alles in één keer doen, maar ik heb ervoor gekozen steeds een klein beetje te sprayen vanuit verschillende hoeken. Als je goed kijkt lijkt het net of er metaaldeeltjes door de roest laag heenkomen. Om het geheel meer tot leven te brengen heb ik er wat turquoise (mijn favoriete kleur) aan het project toegevoegd. Ik heb slechts een heel klein beetje verf gebruikt. De kast een heel klein beetje in de verf dippen en daarna aftikken op een papiertje zodat er zo min mogelijk op zit. Dan kun je de kwast lekker grof over het mixed media gedeelte vegen en zie hier het resultaat! Ik heb de randen van het lijstje nog turquoise geverfd, dat ziet er wel zo gezellig uit als je er vanaf de zijkant tegenaan kijkt.

 Verwijder vóór het spuiten het hart.Materialen:
- Houden fotolijst hart Pipoos 71349 -
- Edding permanent spray roest Pipoos 66215 -
- Panduro acrylverf Titanium White Pipoos 65312 -
- Amsterdam acrylverf 20 ml Turkooisblauw Pipoos 42677 -
- Jute per meter Pipoos -
- Doosje houten figuren cirkels Pipoos 71336 -
- Panduro Knopenmix plastic blauw Pipoos 67649 -
- Panduro hanger libelle antiek zilver Pipoos 56332 -
- Panduro hanger veer zilver 6 st. Pipoos 23521 -
- Panduro  papieren rozen zwart 12 st. Pipoos 66054 -
- Panduro bloemen smal rood 36 st. Pipoos 23723 -
- Panuro Panokit alleslijm Pipoos 22326 -


3 opmerkingen: