dinsdag 24 november 2015

Stapel Kerstkaarten


Afgelopen zaterdag heb ik bij Caro een stapel kerstkaarten gemaakt. Dit was de eerste keer dat ik bij haar thuis ben wezen workshoppen en het was heel erg gezellig. Bij elk plekje lag ook nog een leuk cadeautje voor ons! Een handgemaakt doosje met Nivea erin. Er stonden 4 voorbeelden klaar met bijbehorende pakketjes zodat we van ieder voorbeeld 3 kaarten konden maken. Ik heb steeds 1x het voorbeeld nagemaakt en voor de andere 2 kaarten heb ik dingen aangepast zodat ik uiteindelijk 12 verschillende kaarten zou krijgen. Dit is alleen helaas niet gelukt binnen de tijd, maar gelukkig mocht ik mijn pakketje meenemen om het thuis af te maken. Aan de kerstkaarten met sneeuwvlokken ben ik niet toegekomen. Ik had nog snel wat sneeuwvlokken gestempeld en geponst om er thuis wat moois van te maken.


De linker kaart is net zoals de voorbeeldkaart, bij de middelste kaart heb ik beide rode stroken gebruikt en het rode vlaggetje weggelaten. Bij de rechter kaart heb ik andere stempels (van dezelfde set) gebruikt, mijn restjes papier en de laatste rode vlaggetjes erin verwerkt. Alleen de dollie heb ik weggelaten.
Deze kaart is bijna hetzelfde als het voorbeeld, ik heb alleen niet met geel gestempeld.

Voor de 2e kaart heb ik het over een andere boeg gegooid. Ik heb de hertjes van de vorige stempel set gebruikt. Daarna heb ik van de stempel set voor deze kaart de strikjes gestempeld en uitgeknipt. In plaats van de ruimte om de hertjes te vullen met de kleine stempeltjes heb ik gekeken welke stempels pasten op het embossing gedeelte van de kaart.

Bij de laatste kaart van deze serie heb ik geprobeerd een kader te creëren met de dennenappels en takjes. Zo ziet hij er toch heel anders uit dan de eerste kaart die ik heb gemaakt.

De rechterkaart heb ik gemaakt naar het voorbeeld. De kaart ernaast heb als laatste gemaakt. Ik heb de tekststempel en restpapier van de eerste set kaarten gebruikt en de kleine hulst stempels van de vorige set kaarten.

Bij de voorbeeld kaart was de pinguïn stempel gebruikt en één kleur voor de sneeuwkristallen. Ik heb voor de sneeuw 2 kleuren gebruikt en gekozen voor de sneeuwpoppen, gewoon omdat ze zo gezellig zijn. Deze set kaarten was het meeste werk, omdat de stempels uitgesneden moesten worden met de Big Shot.

Last but not least de laatste set kaarten die ik thuis heb gemaakt. De rechter kaart is naar het voorbeeld bij Caro op de tekst stempel na. Door de tekst stempel die Caro had gebruikt leek hij teveel op een kaart die ik op de Krea Doe heb gemaakt. De middelste kaart had ik bij Caro nog even snel de achtergrond gestempeld. Doordat ik maar een klein stukje van het strookje heb gebruikt had een wat extra om op de linker kaart te plakken. De achtergrond hiervan heb ik gespetterd met Distress ink Vintage Photo en Peacock Feathers. De plaksteentjes had ik thuis nog liggen.


De Stamp'in Up! stempelsets:

-  Jolly Christmas Clear-Mount stamp set -
- Berry Merry Photopolymer stamp set -
-  Snow Place Photopolymer stamp set -
- Flurry of Wishes Photopolymer stamp set -

1 opmerking:

  1. Nou, dat is echt een stapel. Allemaal even leuk!
    Volgens mij loop je nu al een jaar voor met je kerstkaarten ;)

    BeantwoordenVerwijderen