dinsdag 27 oktober 2015

Safaripark Beekse Bergen


Het is herfst in Safaripark Beekse Bergen. Met de Whiskas actie was het 2e kaartje gratis. Dit dierenpark is zonder twijfel mijn favoriet! Ze hebben veel te bieden en de dieren hebben veel ruimte. Er zitten vaak meerdere diersoorten in één verblijf en ze proberen het natuurlijke instinct van de dieren te behouden. Je kunt de dieren ook helpen door Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk te steunen. Zo kun je een dier adopteren of neushoornpoep kopen. Beekse bergen doet ook mee aan fokprogramma's zodat we al deze prachtige dieren ook in het wild kunnen behouden. Giraffen, zebra's en antilopen zitten gezellig bij elkaar. Przewalskipaarden en kamelen mogen ook een verblijf delen en zo zijn er wel meer gecombineerde verblijven.


Wat ik zo bijzonder vind aan Beekse Bergen zijn de verschillende manieren waarop je de dieren kunt bewonderen. Je kunt te voet gaan zoals bij de meeste dierenparken. Er is een bussafari waarbij een ranger informatie geeft over de dieren en er gaan ook voorwerpen de bus door, Je kunt onder andere de vacht van een leeuw aanraken en voelen hoe zwaar een gewei is van een hert. Wat ik best uniek vond was de nagel van een leeuw en de 'tenen' van een giraffe. Je kunt ook zelf de safari rijden met de auto, alleen is de route dan net een tikje anders. Met de bus en auto safari hoef je niet perse helemaal rond te rijden, halverwege kun je uitstappen/ auto parkeren en later je safari weer vervolgen. Let wel op de giraffen, die vinden het namelijk fijn om auto's en bussen te likken, een safari carwash haha. Alsof dat nog niet genoeg is kun je ook nog de bootsafari nemen, er wordt verteld over de dieren en je ziet het park van een hele andere kant.


 Overnachten is ook leuk om een keer gedaan te hebben. Vanuit de safari camping kun je naar een uitkijk post lopen en vanaf daar de savanne bewonderen. Zeker leuk als het zomer/warm is als de dieren niet per se naar binnen hoeven voor de nacht. Je kunt ook in het park zelf overnachten, dat heb ik alleen nog nooit ervaren. Het lijkt me wel gaaf om een keer mee te maken. Wakker worden met het gebrul van leeuwen. Ik heb de leeuwen geteld en op dit moment hebben ze minstens 24 leeuwen verdeeld over 2 verblijven.


Nog iets dat Safaripark Beekse Bergen anders maakt dan de andere dierentuinen is het voeren van de leeuwen. Bij de meeste dierentuinen worden de leeuwen weggelokt zodat de verzorgers het eten kunnen ophangen/ verstoppen. Hier doen ze dat heel anders, ze bootsen de jacht na. Een jeep vol met vlees rijd het verblijf binnen en rijd een tijdje rond. De leeuwen gaan dan jagen op de jeep en proberen zelfs de deur open te maken (lang leve kinderslot). Een verzorger gooit steeds een stuk vlees uit de jeep, het is mooi om deze manier van voeren te zien. De leeuwen krijgen ook niet elke dag te eten, want dat is in de natuur ook niet zo. Het was moeilijk om een selectie te maken uit alle foto's die ik heb gemaakt, hier zijn ze dan!
3 opmerkingen:

 1. Mooie foto's !!! Ennuh jou kennende....dat nachtje slapen gaat vast nog wel een keertje van komen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ben ik niet zo zeker van, volgens mij is die overnachting in de dierentuin zelf alleen voor grote groepen...

   Verwijderen
 2. Super mooie foto's! Leuk zo'n dagje uit :D

  BeantwoordenVerwijderen