maandag 30 april 2018

Art Specially Stempel & Mixed Media Event: Zondag


Zondag, de laatste dag van het event en dan ook nog eerder stoppen vandaag :(. Over het avondprogramma kan ik jullie niet veel over vertellen, want daar was ik niet bij. Misschien kunnen jullie mij laten zien/vertellen wat ik gemist heb. Ik heb vandaag geprobeerd nog zoveel mogelijk workshops te doen en ik ben tevreden met het resultaat. Er waren zoveel leuke workshops en je kan ze nu eenmaal niet allemaal doen. Voor een aantal workshops moest je jezelf van te voren online opgeven. Dat heb ik niet gedaan en ben gewoon overal lekker gaan aanschuiven. Het verslag van zaterdag lees je HIER.

WORKSHOPS:

Ik ben vandaag achteraan begonnen bij Petra waar we een kaart hebben gemaakt met bewerkt chipboard. Gelukkig hebben we niet zelf hoeven snijden in chipboard, maar zijn er gewoon kant en klare blokjes! Die hebben we eerst wit gemaakt met gesso en daarna met Distress ink een blauwe waas gegeven. Dan nog een stempel erop en klaar! Helemaal gepimpt, nu nog alles op een kaart plakken. we kregen ook een blaadje tekst uit een boek, dat is ook heel leuk om te gebruiken als achtergrond. Dus niet zomaar je oude boeken weg doen, misschien nog leuk freubelmateriaal. De tekst stempel kreeg je als het goed is in je goodiebag en de andere stempel die je ziet komt uit de nieuwe mixed media lijn van Art Specially. Die laatste is ook in mijn winkelmandje beland.


Bij Corine heb ik een kaartje gemaakt met Distress ink en embossingpoeder. De swirls stempelen we als eerste met clear embossingpoeder: WOW! clear Matt Dull, dit poeder blijft mat na het embossen. Daarna Kleur je de achtergrond met 3 kleuren Distress ink en stempel je wat swirls met een donkere kleur. Voor het shimmer effect hebben we een druppel verdunde Liquitex ink gespat op de kaart. Op een apart stukje papier doe je hetzelfde en stempel je de tekst met wit embossing poeder. Met een malletje kan je de tekst recht uitknippen voor op de kaart. Je kan de randjes nog donker maken met Distress ink.Bij Anne en Nellie gaan we aan de slag met Dylusion spray en stencils. De achtergrond spray je met 2 kleuren, als dit droog is spray je met de roze en een stencil een deel van de kaart. We stempelen de schattige eendjes van de nieuwe vogelstempels van Geralda. Één van de eendjes is al voor gestempeld, die hoeven we alleen nog uit te knippen en op te plakken. De achtergrond is verder gepimpt met achtergrond stempeltjes en een tekst. Thuis heb ik nog de lijntjes op de witte kaart gestempeld.Op zaterdag had ik me ingeschreven voor de workshop van Marieke Blokland op zondag. De meeste van jullie zullen hem waarschijnlijk niet gedaan hebben, maar hopelijk na het lezen van mijn blog maak je hem thuis zo na. Het is een mixed media workshop met materialen van liquitex. Het was hard doorwerken, want we hadden maar een half uur de tijd en dat half uur vliegt voorbij in een oogwenk. Ik heb mijn best gedaan het bij te benen en alles tussendoor te drogen met de heattool. Als je weinig tijd hebt is het beter om met dunne lagen te werken. Met een kwast of een paletmes kleuren we de achtergrond met 2 of 3 kleuren, ik had gekozen voor een paletmes omdat ik dat zelf weinig gebruik. Nu komt het leukste gedeelte (vind ik zelf) je vouwt een cupcakepapiertje dubbel en knipt hem in 3 stukken. Met de Gel Medium en een paletmes plak je deze op je canvas. Dit worden de bloemen.


Daarna breng je eromheen wat structuur aan met één van de vele keuzes van Liquitex. Hierboven zie je voorbeelden van de verschillende soorten. Ik heb gekozen voor natural sand, aangebracht met een paletmes. als dit droog is ga je met een kwast en verf over deze stukken heen om het te blenden met de achtergrondkleuren. Als er bijna geen verf meer aan je kwast zit veeg je nog wat over de 'bloemen' heen zodat het één mooi geheel word. Als laatste schilder je de bloemstelen, blaadjes en andere eventuele details op je canvas. Met een oude tandenborstel kan je nog wat spetteren met verf en Liquitex inkt voor een leuke shimmer. Thuis heb ik wat extra details getekend met een Poscamarker.


 

Bij Papillon Hobby kon je Brusho uitproberen in combinatie met speciale glitter die je aanbrengt als het papier nog helemaal nat is. Dit laat je dan aan de lucht drogen (niet met heattool!) en dan blijft het zitten. Nu ben ik alleen helemaal de naam van deze glitter vergeten (Oeps!).

 De workshop van Liesbeth vond ik voor vandaag één van de mooiste om te doen! Met pigmentpoeder van Infusion. Je brengt 3 kleuren poeder aan op één kant van de kaart, let op dat je niet teveel gebruikt. Spuit er net zolang water op dat het mooi gaat vloeien en de pigmentkorrels verspreid/weg zijn. Voordat je de kaart gaat drogen druk je de tekst stempel in het natte gedeelte en druk je hem ernaast af.


Als het droog is stempel de de vogel in het midden en eromheen de achtergrond stempel. Ik heb de achtergrond stempel en het vogeltje ingekleurd met restjes pigmentpoeder van mijn sheet. Met een chloorkwastje en wat chloor kan je delen op je kaart weer oplichten. Verdere details zijn aangebracht met een witte gelpen. Deze techniek ga ik thuis zeker toepassen! Maar dan waarschijnlijk wel zonder chloor, daar ben ik geen fan van. Ik zou dan eerst de stempel afdrukken en dan werken met masking fluid.


Dan is het tijd voor de workshop van Corrie met Distress Oxide. Deze workshop vond ik heel gaaf en
de techniek ga ik thuis zeker weten toepassen. We hebben als basis papier met een shimmer gebruikt (dit papier kwam bij andere workshops ook terug) Met 3 kleuren Distress Oxide maak je een afdruk met het stempelkussen op je papier. Om in te schatten waar je moet stempelen kun je naar de lijnen kijken op de onderkant van het inkt kussen. die zijn gelijk aan de plek van het inktkussentje. VÓÓR het drogen met de heat tool leg je er een stencil overheen en meng je de kleuren met een babydoekje. Stempel een leuke afbeelding en maak deze nat met een waterbrush en dep meteen af, zo haal je de inkt een beetje weg. Als laatste kan je de afbeelding inkleuren met Winsor & Newton water colour markers, een leuke tekst erbij en ik heb nog wat witte accenten gegeven met een Posca marker. Er is ook een FILMPJE van de workshop te zien op de Facebook pagina van Art Specially.


De laastste workshop voor dit event was helemaal achterin de 2e hal. Daar stond een kleine stand die ook Cats on Appletrees verkocht met daarnaast een workshop. Je mocht een kaartje en een label helemaal naar eigen invulling vol stempelen. Daarnaast hadden ze een leuke anbieding: bij aanschaf van 4 stempels een memento (druppel) inktkussen cadeau! Ik heb meteen de cadeautjes en het kaarsje gekocht. Het zijn op dit moment mijn favoriete stempels.

Ik heb ook nog heel even ATC's geruild. Ik had er speciaal voor dit jaar een paar gemaakt. Helaas niet alles kunnen maken wat ik had bedacht, maar dat is dan voor volgend jaar. Hier een foto van de (steden) ATC die ik heb gemaakt en mijn buit van het ruilen.


Nog wat foto's van leuke voorbeelden die te zien waren op de beurs:2 opmerkingen:

  1. Wat een gedetailleerd verslag. Leuk, nu kan ik er ook een paar maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor je uitleg!! Mooie dingen heb je gemaakt. Ik heb niet overal aan mee kunnen doen maar met jouw uitleg kom ik ook een heel eind.

    BeantwoordenVerwijderen