zaterdag 21 april 2018

Art Specially Stempel & Mixed Media Event: Zaterdag


Het jaarlijkse stempelfeestje is weer aangebroken. Normaal gesproken ga ik altijd het hele weekend naar de beurs. Dit jaar kwam er iets belangrijks tussen. Mijn favoriete band Epica gaf zaterdag hun 1000e optreden. Als echte fan moest ik daar natuurlijk bij zijn en omdat het concert in Tilbug was had ik eigenlijk besloten niet naar Art Specially te gaan op zaterdag. Totdat ik wakker werd en het me toch niet lekker zat dat ik al dat leuks moest missen op de beurs, als ik een paar bandjes van het programma laat schieten kan ik ook nog even naar de beurs... Ik deed mijn beklag bij man lief, die met een hele diepe zucht zei: vooruit dan gaan we nog even naar Nijkerk. Ik schoot meteen in de startblokken (voordat hij zich zou bedenken). Alles voor de overnachting snel in een koffertje gesmeten, nog heel snel mijn ATC's voor de beurs afgemaakt, alles in het autootje proppen en rijden maar. Om 11 uur kwamen we aan bij het event, nog best snel gedaan al zeg ik het zelf. Mijn moeder wachtte me al op bij de ingang, ze had nog snel even mijn zondag ticket in een weekend ticket kunnen veranderen dus ik kon meteen doorlopen. Als eerste ben ik naar de papierkraam gelopen voor een nieuwe voorraad ATC kaartjes, nu ze zo populair zijn wil ik niet misgrijpen. Vlak daarna spot ik Agitte die gelijk mijn prijs van de Facebook wedstrijd tevoorschijn toverde. Wat een mooie prijs heb ik gekregen! Ik ben er nog niet aan toegekomen om er wat mee te doen, maar dat komt vanzelf goed. Ik heb immers ook een stapel nieuwe stempels waar mijn handen van gaan jeuken om er wat mee te doen. Ik was ook al voorbereid op het gastenboek, ik had een paar foto's af laten drukken speciaal voor het gastenboek.

WORKSHOP TIME!


De meeste mensen die mij kennen weten dat ik geen rust heb totdat de 1e workshop achter de rug is. We schuiven als eerste aan bij Geralda. We maakten daar een leuke aquarelkaart met de nieuwe lijn vogel stempels ontworpen door Geralda. Ik vond het erg leuk om te doen. Het uiltje is in spiegelbeeld afgedrukt. Dit komt doordat we de stempel eerst hebben afgedrukt op een velletje waxpapier en hem daarna als rub-on op de kaart hebben gedrukt. De bloemetjes die je ziet zijn eigenlijk de poten van een andere vogelstempel, hoe leuk bedacht! Ik heb de stempels meteen in pre-
order gezet! Om die donkere lijn te maken die het landschap eruit laat springen zet je met een kwast een donkere lijn op die je vervolgens met een natte penseel gaat verspreiden. Dit doe je door met het penseel heen en weer te halen waarbij de de lijn als tegen het landschap aanduwt.Bij hobby compleet de Duif nog even wat EZ mount gehaald. Ik had thuis nog unmounted stempels liggen van vorig jaar en dit jaar zal er ook weer het een en ander bijkomen ben ik bang, dus daar kun je nooit te weinig van hebben. Het was maximaal 3 per klant dus ik hoop dat ik ermee uit kom.


De 2e workshop voor vandaag is bij Karin en Dieke. We gaan een blokje op ATC formaat pimpen. Hiervoor heb je speciaal fotopapier nodig om het gewenste resultaat te bereiken: Epson Glossy photo paper (verkrijgbaar bij 123inkt voor 7/8 euro. Je kiest een paar kleuren Distress Oxide en drukt deze af op je kraftsheet. Je spuit dit nat met wat water en legt je papier erin met de glossy kant. Als dit gedroogd is (evt met heat tool) wrijf je het krijt laagje eraf met een babydoekje, je zaal zien dat de kleuren gaan leven en glimmen. Als laatste de afbeelding gestempeld met Stazon. Ik vond dit echt één van de leukste workshops en heb thuis meteen het fotopapier besteld dat nu op mij ligt te wachten om gebruikt te worden.


Bij Audry gaan we aan de slag met 3 kleuren verf en een rollertje voor de achtergrond. De stempel drukken we af met Versamark en zwart embossingpoeder. Om de tulp meer kleur te geven kleuren we hem in met pastel potloden die je makkelijk kan uitwrijven met je vingers. Als je voorzichtig met een babydoekje over de randjes van de stempel gaat zal hij weer gaan glimmen. Ik heb hem thuis in elkaar gezet omdat ik hier en daar nog een gekleurd papiertje achter wilde hebben.

Toen was het helaas alweer tijd voor de laatste workshop van vandaag. Een leuke kaart gemaakt met Distress ink, stencils en Gesso. Als eerste veeg je met je vinger wat Gesso uit op je kaart. Als dit droog is geef je het geheel één kleur met Distress ink en een ink blending tool. Daarna druk je de stempel af en kan je met water de Distress ink verwijderen op de plek waar de Gesso zit. Met stencils breng je 2 andere kleuren Distress ink aan. De laste kleur Distress ink breng je aan op het stencil en spuit deze nat. Die leg je op de kaart voor een aquarel effect.


De eerste dag Art Specially zit erop voor mij, tijd om naar Epica te gaan in Tilburg voor hun 1000e optreden!!! Waarna man lief me weer zal afleveren in Nijkerk bij het hotel...3 opmerkingen:

  1. Wat gaaf dat je onze workshop de leukste vond!! ik voel me vereerd, Lysette!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een hoop workshops heb je gedaan. Heerlijk om te lezen. Blij dat je onze workshop zo leuk vond.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik had graag de workshop van Geralda gedaan maar daar stonden zoveel mensen dat ik maar ben doorgelopen..... Fijn dat ik met jou kan meelezen! Dank daarvoor.

    BeantwoordenVerwijderen